dilluns, 17 d’abril del 2017

Saltimbocca alla romana: sabor etern

La cuina italiana és, avui en dia, coneguda mundialment. El que molta gent desconeix és que es tracta d'una cuina que va més enllà de la pasta, pizza i risotto. De fet, presenta una interessant varietat de segons plats de carn gens despreciables. Avui us porto un gran referent, el cavall de batalla de la ciutat eterna: els saltimbocca alla romana, que combinen vedella, pernil i salvia.

Com tants altres plats, no se'n coneix l'origen exacte i de fet altres regions d'Itàlia se'n disputen la paternitat (especialment al nord, als voltants de Brescia). En qualsevol cas, tot sembla indicar que ja a mitjans del segle XIX es consumia aquesta plat extremadament senzill i ràpid de realitzar. I molt gustós. Tant que literalment et "salta a la boca" (d'aquí ve el nom). Gaudiu-lo!  

Per a dues persones

Temps: 10 minuts

Ingredients
-4 talls de vedella (tapa plana)
-4 talls de pernil salat
-4 fulles de salvia fresca
-50 g de mantega
-50 mL de vi blanc
-farina
-sal (opcional)


Elaboració
-A l'hora d'elegir la vedella pels saltimbocca demaneu tapa plana (el mateix tall que s'usa per a fer fricandó, per exemple) i demaneu que us el facin prim.
-El primer que farem serà copejar la carn per tal que quedi més tendra. Usarem un mall de cuina (o una mà de morter si no en teniu), protegint si voleu la carn amb el mateix plàstic de la carnisseria per tal de no embrutar el mall.

-Veieu que la carn queda mes prima? Així serà molt més tendra, ja que hem trencat els nervis. Podeu salar en aquest punt lleugerament si voleu, però tingueu en compte no exagerar, ja que el pernil també serà salat.

-Sobre cada tall de vedella posem un tall de pernil, estenent-lo bé.

-I a sobre del pernil, una fulla de salvia fresca, que subjectem amb un escuradents. Recordeu que la millor manera de tenir salvia fresca es tenir-n'hi una planta al balcó.

-Enfarinem molt lleugerament el saltimbocca per ambdós costats.

-En una paella suficientment gran fonem la mantega a foc suau. Quan sigui fosa pugem el foc i posem els saltimbocca pel cantó del pernil. Ho deixem un parell de minuts.

-Passats els dos minuts girem la carn i la coem un minut per l'altra banda.

-Afegim un raig de vi blanc i l'evaporem durant uns dos o tres minuts. Si us agrada la carn molt feta deixeu-la un pèl més, però correu el risc d'espatllar-la... Deixeu-la al punt i la gaudireu! Bon profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada