divendres, 11 de novembre del 2016

Pasta amb salmó i vodka: el retorn dels 70'

Sí, ho heu llegit bé. Vodka. Vodka en un plat de pasta? No és que m'hagi tornat completament alcohòlic, el que passa es que us porto un primer sorprenent que us transportarà a la década de Grease, Saturday Night Fever,el punk i la música disco: els 70. Durant aquells anys aquest primer plat ho va petar bastant, sobretot a nivell americà. Així que si teniu ganes d'un dinar nostàlgic, poseu-vos els vostres pantalons acampanats de cintura alta, una samarreta ben ajustada, pentineu-vos un bon tupé, poseu de fons els Jackson 5 i prepareu-vos aquest primer plat que us portarà a la dècada que va cambiar el món. I no patiu, que la recepta d'avui és facileta... Easy as one, two, three ;)

Per a 2 persones

Temps: 25 minuts

Ingredients
-140 g de pasta curta
-50 g de mantega
-1 escalonya
-100 g de salmó fumat
-100 mL de crema de llet
-20 mL de vodka
-sal


Elaboració
-En una paella fondre la mantega a foc baix, vigilant que no es cremi.


-Afegir l'escalonya picada a la paella i dorar-la. Quan comenci a veure's tova, afegir el vodka i pujar el foc per evaporar l'acohol.

-Baixar la temperatura del foc al mínim i afegir el salmó fumat trossejat no excessivament fi.

-Anar remenant durant un o dos minuts, fins que el salmó tot just canvii de color. Cal vigilar no passar-nos amb la cocció del salmó o quedarà sec i sense cap gust.

-Afegir la crema de llet.

-Barrejar bé la crema de llet, salar i deixar coure tot just un parell de minuts.

-Barrejar amb la pasta bullida al dente. Bon profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada