dimarts, 1 de novembre del 2016

Embolcalls d'albergínia i camagrocs: un entrant de tardor

Un dels meus bolets preferits són els camagrocs (Cantharellus lutescens, si us agrada més el nom científic). I això que fins fa tot just uns 5 anys era un complert desconegut per a mi! On anàvem a buscar bolets no se'n feien i no n'havia pas vist mai... De fet no és pas un cas extraordinari: fins a finals dels anys 90 era un bolet generalment ignorat i no va ser fins fa un 10 anys que va començar a veure's de forma comú als mercats. El que ens estàvem perdent!

Avui us porto un aperitiu preparat amb aquest bolet. La recepta es quasi completament inspiració meva, així que em sento molt orgullós d'ella :) Te l'avantatge que la podeu deixar preparada amb antelació i posar-la uns segons al microones abans de servir-la, cosa fantàstica quan has de preparar diferents plats pels convidats que estan arribant. Espero que us agradi i ja us aviso, no serà l'última recepta amb camagrocs de la temporada ;)

Temps: 1 hora i mitja  

Per a 4 persones

Ingredients
-250 g de camagrocs
-1 albergínia
-oli d'oliva
-julivert picat
-mitja escalonya
-1 gotet de vi blanc
-1 culleradeta de farina
-50 mL de nata líquida


Elaboració
-Rentarem bé els camagrocs, assegurant-nos que no quedin brosses ni restes de terra. Jo el que faig és tallar-los hi la cua terrosa i després fer-los-hi un parell de banys en aigua, tot movent-los delicadament. Aquesta és la part més llarga i feixuga, però ànims que valdrà la pena!

-En una paella, escalfem l'oli amb un gra d'all. Quan sigui ben calent, afegim els bolets, el julivert picat i salem. Afegir el vi blanc. La cocció dels bolets la podeu fer anteriorment si ho preferiu.

-Mentrestant, tallem l'albergínia de forma longitudinal a llesques d'aproximadament mig centímetre de gruix i les coem a la graella per ambdós cantons.

-Els bolets sempre tenen el mateix tipus de cocció: primer deixen anar tota l'aigua que tenen i redueixen de forma dràstica el seu volum i després tornen a reabsorbir aquesta aigua. Al final d'aquest procés (uns quinze minuts) proveu-los, haurien de ser ja cuits. Si no, afegiu un pelet d'aigua i acabeu-los de fer.

-Retirar els bolets i deixar escórrer  l'excés d'oli, tot recollint-lo.

-Picar mitja escalunya i afegir-lo a la paella on s'han fregit els bolets amb la quantitat necessària de l'oli reservat. Sofregir.

-Ajuntar el sofregit de ceba, sal, un parell de camagrocs, la nata líquida i la farina, que ajudarà a lligar la salseta, en el pot del minipimer.

-Triturar tot bé per obtenir la salseta.

-Un cop preparats tots els components, procedim a muntar el plat. En primer lloc, estendre les llesques d'albergínia.

-Afegir una culleradeta de camagrocs en l'extrem gruixut de les llesques d'albergínia.

-Posar una petita cullerada de salsa sobre els camagrocs.

-Enrotllar la llesca d'albergínia. Si es prefereix es pot fer un farcellet, tancant-lo amb l'ajuda d'un escuradents.

-Continuar farcint la resta de llesques d'albergínia.

-Posar uns segons al microones just abans de servir, per tal que no sigui tan fred. Bon profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada