dissabte, 3 de desembre del 2016

Pappardelle al ragù: tornar a Bologna

Crec que ja us he explicat algun cop que vaig estar d'Erasmus a Bologna. Va ser segurament la millor experiència de la meva vida, tot sumat. També va ser un lloc de descoberta culinària. Un dels llocs on més anàvem era la Osteria dell'Orsa. A cinc minuts de la universitat i obert tant al migdia com a la nit, era un fantàstic lloc on, en llargues taules de fusta, t'asseies al cantó de desconeguts (estudiants, homes de negocis, turistes, families amb nens...) i demanaves un jarra de vi de la casa i un dels plats del dia, que solia incloure tot el ventall de cuina tradicional bolognesa: tortellini, lasagne, tagliatelle al ragù... Justament d'aquest darrer plat us parlaré avui.

Recordeu que us vaig mostrar com preparar el ragù? Doncs avui us explicaré com usar-lo. Tot i que el ragù a Bologna tradicionalment s'ha agermanat amb les tagliatelle, jo avui usaré pappardelle, una mica més amples i que recullen més salsa. A més, aquest dia a la tenda no vaig trobar tagliatelle, o sigui que no tenia elecció 😂. Espero que us agradi!

Per a dues persones

Temps: 5 minuts (un cop bullir l'aigua)

Ingredients
-180 g de pappardelle
-150 g de ragù fet a casa
-passata di pomodoro (en cas que sigui necessari)
-Parmigiano tot just ratllat


Elaboració
-Veieu quina preciositat de pasta vaig trobar? Unes pappardelle amb ou Rummo fantàstiques. ideals per combinar amb el nostre ragù.
-La pasta a l'ou sol tenir una cocció més curta. Aquestes pappardelle estan llestes en tot just 5 minuts.

-Veieu quina pinta tenen?

-Mentrestant, escalfem el ragù en una paella. Segons l'escalfem, hauria de quedar amb una consistència fluida, com a la foto. Només en el cas que el veiéssim molt eixut afegiríem un pelet de passata de pomodoro, però molt poc; el ragù és una salsa de carn, no de tomata amb carn.

-Quan les pappardelle estiguin al dente, les escorrem i hi afegim el ragù.

-Barregem molt bé la salsa amb la pasta.

-Servim les pappardelle ben calentes.

-I com a toc final, una mica de formatge ratllat. Bon profit!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada