dijous, 8 de desembre del 2016

Quiche d'espinacs: Popeye's way

Si he d'escollir una hortalissa de fulla, sens dubte triaré els espinacs. Els trobo boníssim, versàtils i a sobre es veu que són molt sans. No pel mite de que porten molt ferro (que ja us vaig desmentir), si no que es veu que contenen molta fibra i vitamina A. Per cert, com tants altres aliments els van introduir els àrabs procedents d'orient fa més de mil anys i en principi es feien servir només com a planta medicinal. Potser d'aquí 5 segles es faran estofats de paracetamol i ibuprofé 😂

Pel que fa a la quiche, ja us vaig parlar de com fer-la anteriorment, així que avui anirem una mica més de cara a barraca, comentant principalment les particularitats de la quiche d'avui. Bon profit!

Per a 4 persones

Temps: 1 hora i 30 minuts

Ingredients
-1 fulla de massa brisa
-3 ous
-2 manats d'espinacs frescos (aproximadament 500 g)
-30 g de mantega
-100 g de formatge emmental
-100 mL de nata líquida
-sal
-pebre
-nou moscada


Elaboració
-Aprofitant que estem a principis dela temporada d'espinacs, n'hem comprat un parell de manats.
-Ara bé la feinada: netejar-los. Aneu quedant-vos només amb les fulles i submergiu-los en abundant aigua. Escorreu-los i torneu a rentar-los per immersió.I així fins que no quedi gens de terra.

-Un cop nets no cal que us mateu gaire a escórrer-los, ja que aniran directes a l'olla. Poseu a bullir aigua i afegiu-li els espinacs. No patiu si ocupen molt lloc: poseu-n'hi uns quants, afoneu-los amb una cullera de fusta i afegiu-ne més. Així podreu encabir-los tots! 😉

-Bulliu-los durant uns 3-5 minuts, no més o perdran el color, les vitamines, el gust, l'aroma i la cartera.

-Aboqueu-los a l'escorredor i dutxeu-los amb abundant aigua freda per tallar la cocció. També els podeu posar en aigua freda (amb gel) però jo no ho faig mai. Escorreu-los molt bé, intentant eliminar tot l'excés d'aigua possible.

-Ara els passarem per la paella. Poseu a fondre la mantega a foc suau en una paella.

-Afegiu els espinacs, pugeu el foc i saltegeu-los per un parell o tres de minuts: així acabarem d'assecar bé els espinacs (si no segurament us quedarien aigualits i espatllarien el plat). A més, al fer-ho amb mantega en lloc d'oli no trenquem la base làctia del plat i així queda tot més rodó.

-Retireu els espinacs i deixeu-los refredar, dins la nevera si cal. Així evitarem que ens pugui quallar l'ou abans d'ora.

-Ratllem el formatge i el barregem amb l'ou batut, salpebrem i afegim la nou moscada, tal com explicat anteriorment.

-Afegim els espinacs i barregem bé.

-Ara bé el torn de la nata líquida. La quantitat és orientativa, ha de queda fluid, amb una consistència cremosa. Si us queda massa dens i no aconseguiu obtenir la consistència correcta, podeu afegir una miqueta de llet, però amb molt de compte que després no podreu corregir. Mentrestant, escalfeu el forn a 200ºC.

-Prepareu la massa (estireu-la, si cal) en el motlle i poseu-la en el forn uns 3 minuts. Retireu-la i afegiu el farcit de la quiche, arrossegant-ho tot amb una llengua de gat.

-Coeu la quiche uns 30 minuts a 200ºC i ja tindreu el vostre pastís salat a punt. Bon profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada