divendres, 16 de setembre del 2016

Espinacs a la crema: l'engany per fer-te menjar verdura

Suposo que com la majoria de vosaltres, de petit no era massa de menjar verdures de fulla... Però a casa volien que en mengéssim, sobretot espinacs (irònicament mon pare odia el espinacs i no en menja mai...), que es veu que porten molt ferro... FALS! És un mite basat en un error... I el fet es que un químic alemany, que es va dedicar a calcular la quantitat de ferro present en alguns aliments, va equivocar-se a l'hora de posar la coma en la quantitat, fent que els 1,7 mg/100 g reals (de l'ordre de la mongeta verda, per exemple) es convertissin en 17 mg/100 g... Tot i que als anys 30 ja es va detectar l'error, el mite sobre el ferro dels espinacs encara continua, i al juntar-lo amb les imatges de Popeye menjant espinacs i salvant l'Olivia d'en Brutus, doncs ja teníem el mite creat...

Però la veritat és que el truc dels espinacs a la crema va funcionar i ara la veritat és de les verdures que més m'agraden :) Així que us porto aquest clàssic casolà per a que vosaltres també els gaudiu!

Per a dues persones

Temps: 45 minuts

Ingredients
-250 g d'espinacs ja nets (si els compreu frescos amb terra i tot agafeu-n'hi el doble, més o menys)
-100 g de gambes pelades
-1 gra d'all
-100 mL de crema de llet
-oli
-sal
-pebre


Elaboració
-Bullir els espinacs ja nets durant tres o quatre minuts. Si són bruts netegeu-los bé de terra abans. Si feu servir espinacs congelats podeu obviar la fase d'ebullició.

-Un cop bullits, escórrer bé tota l'aigua. Ajudeu-vos d'una forquilla si cal.

-En una paella, saltejar les gambes amb un dent d'all i un rajolí d'oli.

-Retirar l'all i afegir els espinacs a la paella.
.

-Remenar bé per barrejar els espinacs amb les gambes. Saltejar durant un parell de minuts.

-Afegir la crema de llet, sal i pebre.

-Remenar tot bé i coure durant un parell de minuts.

-Transvasar-ho tot a una cassoleta de fang.

-Afegir formatge en pols i posar-lo al forn preescalfat a 180ºC.

-Coure durant uns fins que veieu que el formatge comença a estar torradet (uns 20 minuts). Bon profit!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada