diumenge, 4 de setembre del 2016

Negroni Sbagliato: la penicil·lina cocteleril

Tots hem sentit parlar de la història del descobriment de la penicil·lina: el doctor Fleming, que investigava com lluitar contra els estafilococs, un tipus de bacteris. El nostre benvolgut doctor era una mica el típic científic despistat i es va deixar unes plaques de Petri obertes mentre se n'anava de vacances, allà l'any 1928. Després de passar un més d'agost amb la família a la platja (pressuposo que menjant paella i bevent sangria) va tornar al laboratori i, oh sorpresa, les plaques estaven plenes de fongs pero no quedava ni un maleït bacteri. Per casualitat havia descobert la penicil·lina, però a més de ser un home afortunat li hem donar el crèdit d'haver-se adonat del fenomen, en lloc de llençar les plaques a la brossa sense més.

35 anys després, a principis dels 60, un altre error va portar a la creació del tercer còctel que us presento avui: el Negroni Sbagliato (o el que amb català seria el Negroni equivocat). Ara ens traslladem al Milano dels anys de la Dolce Vita, fins al Bar Basso de la capital lombarda, on el barman Mirko Stoccheto, mentre preparava un Negroni, es va equivocar i va afegir cava brut en lloc de ginebra. Com es pot confondre una ampolla de ginebra amb una de cava, és un tema que deixarem per un altre dia (tot sembla indicar que o ja portava un parell de negronis a sobre o algú el va distreure a mitja preparació...). Però el fet es que va crear un còctel deliciós, a mig camí entre el Negroni i l'Spritz, menys alcohòlic i intens que el primer però més gustós que el darrer. Uno opció fantàstica per iniciar un bona vetllada. Gaudiu-lo!

Per a una persona

Temps: 5 minuts

Ingredients
Per a cada Negroni Sbagliato
-1 part de vermut (3 cL)
-1 part de Aperol (3 cL)
-1 part de cava (3 cL)
-gel
-mitja rodanxa de taronja


Elaboració
-En un got baix (si voleu el podeu posar una estona al congelador) afegim el gel (millor glaçons petits, si en teniu).

-En primer lloc afegirem una part de vermut. Com us comentava a la recepta del Negroni, jo uso un vermut dolç i poc amarg. Busqueu vosaltres el que us doni millors prestacions!

-Ara toca la llicència que em permeto en el còctel. L'autèntic sbagliato es prepararia amb Campari, però jo prefereixo fer-ho amb Aperol, substancialment menys amarg i que permet fer un còctel molt més agradable. Afegiu-n'hi també una part.


-Ja només queda el cava! Afegiu-ne una darrera part per acabar de preparar el còctel.

-Finalment remenar bé i afegir mitja rodanxa de taronja. Que vagi de gust!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada