diumenge, 11 de setembre del 2016

Malloreddus con salciccia, pomodoro e zafferano: Sardegna a casa vostra

Avui us porto un dels meus primers plats de pasta preferits. Un primer plat 100% sard en el qual el safrà comparteix protagonisme amb els malloreddus o gnocchetti sardi, un tipus de pasta que és gran part de la gràcia del plat. Recordeu el que parlàvem de com el tipus de pasta no és una decisió trivial? Per mi en aquest adquireix una importància enorme, ja que es tracta d'una pasta molt petita, de la mida dels trossets de salsitxa o més petits, el que proporciona una sensació fantàstica al menjar-la. Espero que la gaudiu molt!

Per a 2 persones

Temps: 40 minuts

Ingredients
-180 g de gnocchetti sardi (o malloreddus)
-150 g de salsitxa
-1 pot de tomàquet pelat d'uns 400 g
-25 g de concentrat de tomàquet
-200 mg de safrà mòlt
-1 escalunya (o mitja ceba dolça)
-1 dent d'all
-1 vas de vi blanc
-1 rajolinet d'anís (opcional)
-oli
-sal
-pebre
-Parmigiano ratllat


Elaboració
-Picar finament l'escalunya (o la ceba si no disposeu d'escalunya) i l'all. Sofregir-les.


-Pel que fa a la salsitxa, jo intento comprar-la que sigui lleugerament anisada. Si no, afegeixo al sofregit un rajolinet d'anís. Treure la pela de les salsitxes i tallar-les en trossets. Tingueu en compte que la carn de dins és enganxifosa, no apte per a maniàtics! :) Afegir-la a la paella i saltejar-la fins que quedi dorada.

-Afegir el vi blanc (i si voleu l'anís) i reduir-lo.

-Afegir el tomàquet pelats, així com el líquid que els conté. Reduir els tomàquets a trossos petits amb l'ajuda d'una cullera de fusta. Si no en disposeu es pot substituir per passata de pomodoro o tomàquet triturat.

-Afegir el concentrat de tomàquet i barrejar bé. Salpebrar. Coure durant 15 minuts.

-Mentre la salsa es va fent, posar a bullir la pasta.

-En un petit got, dissoldre el safrà en un parell de cullerades de l'aigua de cocció.

-Afegir el safrà dissolt a la paella que conté la salsa i deixar-ho un parell de minuts tot remenant.

-Un cop feta la pasta, barrejar amb la salsa.

-Ratllar una mica de parmigiano i... bon profit!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada