diumenge, 2 d’octubre del 2016

Llobarro a la planxa amb carabassó saltejat: Bo, sa i gustós

Xiquets, aquestes vacances d'estiu han malmès el meu espectacular físic creat per al pecat... Varis quilos extra que s'ha d'eliminar del meu cos per a gaudi de la humanitat i salut dels meus cinturons. Així que a més d'incrementar notablement les visites al gimnàs, cal regular-se una mica amb l'alimentació... Però menjar fullaraca tot el dia és molt avorrit, pel que avui us porto una manera la mar de sana (però al mateix temps gustosa) de preparar el peix. Si en lloc de llobarro voleu usar dorada el resultat és igualment bo, així com si voleu canviar la verdura d'acompanyament. I tot molt més ràpid que haver de posar el peix al forn (i estalviant-nos la calorada que això genera en aquest darrers dies d'escalfor de l'any). Que us vagi de gust!

Per a dues persones

Temps: 30 minuts

Ingredients
-2 llobarros petits filetejats
-2 carabassons
-1 gra d'all
-oli
-sal
-pebre

Elaboració
-Primer el que farem serà talla els carabassons en forma de bastonets d'uns 2-3 cm de llargada. Si feu servir carabassons petits us anirà millor.

-En una paella gran afegiu un rajolí d'oli i un gra d'all. Enceneu el foc al màxim i, quan sigui ben calent, afegiu els carabassons tallats.

-La intenció es que no tots els carabassons quedin amb la mateixa textura, però mantenint la seva consistència. Per aconseguir-ho, aneu alternant la manera de barrejar-los: primer feu-ho constantment durant un 3 minuts.

-Ara volem que alguns dels carabassons quedin marcats. Com ho farem això? Molt fàcil. Remeneu lleugerament els carabassons. Deixeu reposar uns 10-15 segons, torneu a barrejar. I així anar fer. Si veieu que se us cremen massa abaixeu el foc. Retireu l'all abans que comenci a tornar-se marronenc.

-Ara anem a atacar al peix. La quantitat depèn de la mida. Tant si opteu per dorades com per llobarros (o verats, molls...) demaneu a la peixatera (o peixater) que us el facin a filets. Acabeu-lo de netejar a casa, eliminar restes de budells que puguin quedar (i que amarguejarien) i assequeu el peix amb paper de cuina. Salpebreu.

-Poseu la planxa (o la paella) al foc més alt de casa al màxim, afegiu un rajolí d'oli i espereu que la paella sigui ben calenta. En aquest moment poseu el peix amb la pell cap avall.

-Si us hi aneu fixant, veureu com la carn del peix va tornat-se opaca. Això és senyal que s'està cuinant.

-Quan veieu que només les parts més gruixudes del peix segueixen translúcides (seran un 2-4 minuts, depenent de la mida) el podeu girar.

-Deixeu-lo cap per avall durant uns dos minuts més i ja estarà llest per a muntar el plat. Bon profit! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada