dijous, 8 de febrer del 2018

Linguine amb salsa de nous: tornant del mercat el dijous

Oh lai la, la masovera, la masovera, oh lai la, la masovera se'n va al mercat! Avui és dijous. I el dijous la masovera compra nous! Així que... que pot fer la nostra masovera un dijous amb les nous que ha comprat? Més coses segurament que el podrà fer el dilluns...

Doncs la nostra amiga masovera podria fer moltes coses: pa de nous, ratafia, crumble, brownie, una picada diferents... però en canvi farà una recepteta de pasta ràpida i fàcil, que us farà llepar els dits si no sou al·lèrgics a aquest fruit sec. Així que prepareu-vos a degustar un primer plat amb tot l'àcid linoleic que podeu desitjar.

Per a dues persones

Temps: 20 minuts

Ingredients
-80 g nous pelades
-100 g de ricotta
-180 g de linguine
-pebre negre


Elaboració
-El primer que farem serà picar les nous que la masovera ha comprat. Ho farem amb l'accessori picador del nostre minipimer o similars (que el senyor Braun tampoc em paga per a fer publicitat).

-Com més ràpid piquem les nous més fines quedaran; això tampoc ens interessa massa perquè volem que quedi granulat, no farina de nou. En guardem un parell de culleradetes que usarem per a decorar.

-Mentrestant, posem a bullir la pasta en aigua salada.

-Ara prepararem pròpiament la crema de nous. En el pot de la batidora posarem el granulat de nou, el pebre i la ricotta.

-Triturem les nous amb la ricotta i una culleradeta d'aigua de cocció de la pasta. Aquest és el punt clau de la recepta: cal trobar la quantitat d'aigua exacta a afegir per tal que la crema sigui "cremosa" (perdó per la redundància), intentant que sigui fluïda pero no líquida. A la foto es veu la textura que ha de tenir.

-Un cop cuita al dente, barregem bé la pasta amb la crema de nous i usem el granulat de les nous per a decorar el plat. Bon profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada