dimarts, 23 d’agost del 2016

Carbassons farcits: l’entrant de les mil i una variants

Quants cops heu menjat carbassons farcit? Ja us responc jo: centenars de vegades. I segurament quasi totes les receptes eren diferents. De pocs plats he menjat tantes variants: amb carn picada, amb bacon, amb formagte, amb pa ratllat, 100% vegetarians… Hi ha degenerats que fins i tot hi fiquen tonyina! Ah, clar, que no ho sabeu… Odio la tonyina!! La de llauna, s’entén, la fresca puc arribar a ingerir-la en cas de necessitat extrema… Però amb la de peixos deliciosos que hi ha al món, perquè devorar la pobra tonyina??

Bé, al que anàvem, els carbassons farcits. Navegant per la xarxa he trobat que els menorquins s’atribueixen l’autoria del plat, però també ho fan els francesos i els italians (bé, ambdos col·lectius tendeixen a reivindicar com a propia qualsevol creació culinària d’origen incert…) La recepta que us porto jo és una variant d’una que vaig llegir un cop en blog (incapaç de recordar on era, si no el citaria…) i trobo que funciona de forma meravellosa. Una de les principals gràcies del plat són els carbassons rodons; no són fàcils de trobar i, evidentment, el plat es pot fer amb carbassons normals, però no em negareu que la forma rodona li dona un toc especial!

Per a dues persones

Temps: 1 hora i mitja

Ingredients
-5 carbassons rodons
-1 porro
-2 pastanagues
-150 g de bacó
-50 g de mantega
-oli
-sal
-pebre
-vi blanc
 

Elaboració
-Com us comentava abans, jo he fet servir carbassons rodons, però com a alternative podeu usar carbassons allargats i fer-ne servir mig tronc com si fos una tija de bambú (o un vas de cubata, per qui prefereixi el símil).
  
-Tallar la part superior dels carbassons.
 

-Ara s’han de coure els carbassons. Podeu bullir-los però un amice m va aconsellar la cocció al microones. I la veritat funciona molt bé! Jo cobreixo la part tallada dels carbassons amb paper film i els poso al microones a máxima potencia durant uns 15 minuts (fins que són bén tous).
 

-Buidar els carbassons amb ajuda d'una cullera i separar la polpa. Escòrrer tota l'aigua possible de la polpa dels carbassons.
 

-Mentrestant, en una paella fondre la mantega i coure a foc baix el porro i la pastanaga.
 

-Quan estigui mig cuit (uns deu minuts), afegir la polpa del carbassó.

-Remenar bé, salpebrar i coure durant uns 5 minuts més.
 

-En una altra paella fregirem el bacó a foc fort.
 

-Quan estigui ben cruixent podem afegir un raig de vi blanc i fer-lo evaporar. Clar que al fer-ho el bacó perdrà part de la seva consistencia cruixent, així que aquí va a gustos!
 

-Afegir el bacó fregit a la paella amb la verdura.
 

-Remenar bé i saltejar un parell de minuts. Apagar el foc.
 

-Amb l’ajuda d’una cullereta, emplenar els carbassons amb la barreja cuinada.
 

-Tapar els carbassons amb el seu barretet i posar-los en una safata del forn. Si ho preferiu podeu posar una mica de pa ratllat o de formatge a la part de farcit que queda a la vista.
 


-Coure'ls uns 15 minuts a 200ºC i ja estan llestos! Bon profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada