divendres, 5 d’agost del 2016

Gambes de la Rosa: l'entrant obligat de qualsevol festa

Hola a tots, especialment als que avui comenceu vacances! Enveja sana!

Després de fer un parell de receptes de la península itàlica, potser que parlem d'alguna cosa més nostrada, no? Tant nostrada que va més enllà de la cuina catalana: això és una especialitat de casa. Les gambes de la Rosa. És a dir, les gambes que fa ma mare :) No hi ha celebració familiar on hi faltin, però jo, particularment, les associo amb la Nit de Cap d'Any. Sembla que vegi el ritual de la meva tardo-adolescència: unes gambes i altre marisc com a entrant mentre feien el resum de les notícies de l'any, alguna cosa més contundent tot veient l'especial de TV3 i unes neules esperant el raïm. Després, trucades a la familia propera per felicitar-nos l'any i de pressa i corrents a trovar-nos al Cotton amb els amics i coneguts que només veies la nit de Cap d'Any... Juventud, divino tesoro!!

M'estic adonant que us foto sempre uns rotllos increïbles, no? Bé, molts ja em coneixeu, cadascú és com és! I sempre podeu saltar directes a la teca! :) Que us ben asseguro que val la pena! Poques maneres més fàcils i gustoses de fer unes gambes (o uns llangostins), només cal que pareu atenció, com amb tot el marisc, a no coure-les massa per a que no quedin eixarreïdes. I recordeu: de les gambes, el millor de tot, és llepar-se els dits un cop menjades :)

Per a 4 persones

Temps: 40 minuts

Ingredients
-3 gambes o llagostins per persona
-julivert fresc
-2 grans d'all
-oli d'oliva
-conyac


Preparació
-Primer de tot, posar les gambes (o llagostins) en la paella on es couran, amb el julivert i l'all picats a làmies. Tapar i deixar reposar durant un mínim de 30 minuts.



-En una altra paella, posar una bona quantitat d'oli d'oliva. Escalfar-lo a foc alt.

-Mentrestant, posem la paella amb les gambes a foc suau.

-L'oli, que ha d'estar molt calent, l'afegim sobre les gambes.

-Cuinar les gambes a foc alt un parell de minuts.

-Girar les gambes amb unes pinces.

-Afegim un bon raig de conyac i deixar un parell de minuts més.


-Girem altre cop les gambes, deixant-les a la paella el temps just d'agafar el gust del conyac.


-I ja ho tenim llest! Bon profit!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada