Com va la calor? Molt dura? Potser un plat
fresquet anirà bé per fer-la més soportable…
Avui us porto la recepta de la vichyssoise,
segurament la crema freda més famosa del món. Tot i tenir un nom tan francés,
aquesta crema de porro sembla ser que va ser inventada a l’hotel Ritz de Nova
York… Això sí, ho va fer un cuiner francés nascut prop de Vichy, que en honor a
la ciutat veïna de la seva vila natal li va posar el nom. Com veureu, es un sopa freda de porro,
patata i ceba i no, no porta rata… ;-) Gaudiu-la!
Per a 4 persones
Temps: 1 hora de
preparació + un mínim de 3 hores de repòs
Ingredients
-6 porros
-2 patates (aproximadament 300 g)
-2 cebes
-1 litre de brou de pollastre
-75 g de mantega
-250 mL de llet
-200 mL de crema de llet
-nou moscada
-cibulet
-sal
-pebre
Instruccions
-Per començar prepararem les verdures. Picar
la ceba ben petita i tallar el porro a rodanxes. Tallar la patata a trossos
petits.
-Coure a foc baix el porro i la ceba fins que
quedin ben tous, durant uns 15 minuts.
-Afegir les patates i el brou de pollastre.
Salar i afegir pebre a gust. Pujar el foc i bullir durant uns 35-40 minuts.
-Apagar el foc i afegir la llet, la crema de
llet i un polsim de nou moscada. Triturar-ho tot amb el minipimer.
-Posar la vicchyssoise a la
nevera durant un mínim de 3 hores. Afegir el cibulet picat just abans de servir. Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada