divendres, 19 d’agost del 2016

Vichyssoise: la crema de l’estiu

Com va la calor? Molt dura? Potser un plat fresquet anirà bé per fer-la més soportable…
Avui us porto la recepta de la vichyssoise, segurament la crema freda més famosa del món. Tot i tenir un nom tan francés, aquesta crema de porro sembla ser que va ser inventada a l’hotel Ritz de Nova York… Això sí, ho va fer un cuiner francés nascut prop de Vichy, que en honor a la ciutat veïna de la seva vila natal li va posar el nom. Com veureu, es un sopa freda de porro, patata i ceba i no, no porta rata… ;-) Gaudiu-la!

Per a 4 persones

Temps: 1 hora de preparació + un mínim de 3 hores de repòs

Ingredients
-6 porros
-2 patates (aproximadament 300 g)
-2 cebes
-1 litre de brou de pollastre
-75 g de mantega
-250 mL de llet
-200 mL de crema de llet
-nou moscada
-cibulet
-sal
-pebre
 

Instruccions
-Per començar prepararem les verdures. Picar la ceba ben petita i tallar el porro a rodanxes. Tallar la patata a trossos petits.
 

-En l’olla on volem fer la crema (que ha de ser suficientment gran) fondrem la mantega. Fer-ho a foc suau per tal que la mantega no es cremi.
 

-Coure a foc baix el porro i la ceba fins que quedin ben tous, durant uns 15 minuts.
 

-Afegir les patates i el brou de pollastre. Salar i afegir pebre a gust. Pujar el foc i bullir durant uns 35-40 minuts.

-Apagar el foc i afegir la llet, la crema de llet i un polsim de nou moscada. Triturar-ho tot amb el minipimer.
 

-Posar la vicchyssoise a la nevera durant un mínim de 3 hores. Afegir el cibulet picat just abans de servir. Bon profit!


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada