dissabte, 6 d’agost del 2016

Picantons farcits amb carbassa, bacó i salvia: un farcit que us sorprendrà

Molt bones a tots!

Avui us porto un segon plat fàcil de fer i que funciona molt bé. La recepta base la vaig aprendre en un curs de cuina, però un dia fent-la a casa vaig decidir (gracies a una suggerència molt encertada) modificar-ne el farcit, fent-lo molt més gustós. A Catalunya tenim poc costum d'usar salvia per cuinar (el reis de les herbes són julivert, timó i romaní) i això que se'n fa a cada vora de camí. En canvi, a Itàlia és molt popular, i amb raó! Té un aroma intens i a la vegada delicat que canvia la fisonomia dels plats.

Evidentment la recepta es pot adaptar amb altres aus petites o bé fer-n'hi tot un pollastre, però la veritat es que m'agrada molt més la mesura del picantó; es fantàstic a l'hora de repartir quan tens convidats i així no hi han discussions per a qui li toca menjar-se la petxuga (paraula que no existeix en català i per a la que hauríem de fer campanya per a que la incloguin al DIEC). Que us vagi de gust!

Per a 8 persones

Temps: 2 hores

Ingredients
-4 picantons
-250 g de bacó
-200 g de carbassa sense pell
-50 g de mantega
-12 fulles de salvia fresca
-3 patates
-oli
-sal
-pebre
-conyac


Preparació
-Primer de tot eliminarem l'escorça de la carbassa i la tallarem en daus.



-En una olla posem a fondre la mantega. És important que el foc sigui molt suau o cremarem la mantega.

-Afegir la carbassa a l'olla i coure-la a foc baix tot remenant-la.

-Salar i continuar coent fins que la carbassa comenci a estar tova i s'observa que els angles de la carbassa comencen a arrodonir-se.


-Afegir el bacó i coure'l mentre s'acaba de fer la carbassa. Si es prefereix es pot coure el bacó en una altra paella i després barrejar-lo.

-Afegir la salvia fresca i coure-la durant un parell de minuts.

-Reservar el farcit i deixar-lo a la nevera per a que es refredi i sigui més fàcil de treballar-hi després.

-A la carnisseria demanem que ens netegin bé els picantons i ens els deixin preparats per ser farcits.

-Farcir els picantons amb la mescla de carbassa i afegir-hi dins un raig abundant d'oli.

-Amb ajuda d'un cordill lligar les potes dels picantons per tal que el farcit no s'escapi.

-Per fer el llit de patates, les pelem i tallem a rodanxes. Les fregim en abundant oli d'oliva molt calent.Escórrer bé l'oli sobrant amb paper absorbent i es monta el llit de patates en el fons de la safata del forn.

-Posar els picantons sobre el llit de patates, salpebrar i afegir un raig d'oli. Posar a forn preescalfat a 180°C.


-Deixar els picantons en el forn uns 20 minuts. Treure del forn, afegir un raig de conyac i tornar a posar al forn fins que estiguin ben daurats, uns 40 minuts en total.


-Serviu mig picantó per cap amb algunes patatetes. Bon profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada