divendres, 12 d’agost del 2016

Tortiglioni con Asparagi, Gamberetti e Zafferano: el millor de cada casa

Hola a tots!

Ara portava un parell de dies desaparegut...Però no patiu, ja torno a ser aquí! I per fi de vacances!! :)

L'estrella del plat d'avui és el safrà. Una de les espècies mediterrànies per excel·lència i que incomprensiblement hem deixat gairebé relegat com a colorant de la paella... I sovint ni això... I això que el safrà català era el més apreciat del món en èpoques medievals i la espècies més consumida... Però no ens sabem vendre... Si tinguéssim la mentalitat dels italians hi hauria safrà Made in Catalonia per tot el món, però com som com som, no el comprem ni nosaltres... Per cert, potser heu sentit a dir que el safrà és l'or vermell i que és més car que l'or de veritat... Bé, he fet una petita cerca i... tot i que es poden trobar safrans super ultra premiums a 60€/g, el de bona qualitat sol oscil·lar entre 3-5€/g, mentre que l'or, cotització d'avui, va a 39,65€/g... Un altre mite que cau. ;)

Parlant de la recepta, el d'avui és una mena de mar i muntanya, agafant ingredients bons de cada terreny. Unirem els olorosos espàrrecs (un altre dia us explica d'on ve la olor) i les sempre apetitoses gambes, amb el safrà que ho embolcalla, aromatitza i colora tot. Us llepareu els dits!

Per a dues persones

Temps: 40 minuts

Ingredients
-150 g de pasta curta
-200 g d'espàrrecs
-100 ml de nata líquida
-100 g de gambes pelades
-200 mg de safrà mòlt
-oli
-sal


Procediment
-El primer que caldrà fer és eliminar la part blanca dels espàrrecs. Com saber on tallar? Molt fàcil. El secret és arquejar els extrems fins que l'espàrrec es trenqui, deixant-nos separada la part a llençar de la part a cuinar.

-Podeu veure la diferència entre el espàrrecs tallats i sense tallar. Un cop separada la cua dels espàrrecs, netejar bé amb aigua.

-El següent que farem serà separar la punta dels espàrrecs i reservar. Això ho farem així perquè les puntes son més delicades i si les tenim massa a la paella es desfaran totes... Així que farem un mètode alternatiu :)

-Tallar les cues dels espàrrecs en rodanxes. Si es desitja es poden pelar abans, però jo prefereixo que no ja que queden més consistents.

-Saltejar els espàrrecs tallats en una paella amb oli. Fer-ho a foc alt i tot remenant freqüentment durant uns 3-5 minuts, fins que veiem que els espàrrecs estan a mig coure. Salar.

-Ara afegir les gambes i saltejar tot junt durant uns 3 minuts més. Si useu gambes congelades assegureu-vos de que estiguin ben descongelades, o deixaran anar molt aigua que allargarà la cocció. Mentrestant, posar les puntes dels espàrrecs al microones a potència màxima durant 1 minut.

-Afegir les puntes dels espàrrecs a la paella i saltejar un parell de minuts.

-Afegir la crema de llet. Mentrestant, bullir la pasta al dente en abundant aigua salada.

-Afegir el safrà i remenar bé. Si useu safrà en brins millor tritureu-ne una part us costarà que desprengui tot els seu color i aroma.

-Coure la salsa durant un parell de minuts. Mireu quin color groc intens tan bonic que té!

-Barrejar bé la pasta amb la salsa i ja ho teniu. Bon profit!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada