Hi han plats i aliments que fan
estiu: la síndria, el gelat, el gazpacho… Però a mi pocs m’evoquen tan aquesta època
de l’any com el meló amb pernil. Una barreja eclèctica però que, sense saber
ben bé perquè, funciona. Un plat on per mi ha de manar el meló i que, per tant,
no requereix d’un gran pernil.
El meló amb pernil, però, està ja
força vist. Donem-li, per tant, una volta i presentem-lo d’una forma diferent:
el meló com a gelatina i el pernil com a cruixent. D’aquesta manera sorprendreu
a propis i extranys amb un aperitiu o entrant de cullera que us deixarà amb
ganes
Jo he fet servir meló cantaloup,
d’un suggerent color taronja intens i molt més dolç i gustós que els melons “normals”
(ja siguin gàl·lia, pell de gripau o llargs), però si no el trobeu o en
preferiu un altre funciona perfecte igualment.
Per a 6 persones
Temps: 1 hora més dues hores de nevera
Ingredients
-1 meló cantaloup
-3 fulles de gelatina
-2 talls prims de pernil
-Pelar i eliminar les llavors del
meló. Tallar-lo a trossos d'uns 3-5 cm i posar-los en un recipient per a
triturar-los.
-Assegureu-vos que no queda cap
tros sense triturar.
-Colar el triturat a través d'un
colador per eliminar els grumolls que quedin. Per ajudar-lo a colar useu una
cullereta per remoure la pasta.
-Ara que tenim el triturat de meló
preparat cal convertir-lo en gelatina. En un recipient amb aigua tèbia,
hidratar les fulles de gelatina durant uns 3 minuts. Si ho preferiu podeu usar
agar-agar en lloc de gelatina.
-Afegir les fulles de gelatina
hidratades al triturat colat i barrejar bé. Feu-ho tan de pressa com pugueu.
-Distribuir la futura gelatina de
meló en les diferents tasses (o el recipient escullit) on es presentarà l’entrant.
Deixar a la nevera un mínim de dues hores per asegurar-vos que queda
perfectament gelificat.
-Per fer el cruixent de pernil,
posar un parell de talls prims de pernil al forn a 250ºC durant un parell de
minuts. Vigileu amb el plat que poseu al forn! Jo el dia de les fotos em vaig
fer una cremada important… Alternativament ho podeu fer durant 1-2 minuts al micrones
a màxima potència, però cal vigilar no pasar-se i acabar amb el pernil reduït a
un tros de carn seca.
-Trenqueu el pernil (un cop
deixat refredar) i useu per decorar la superficie de la gelatina. Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada