dimecres, 17 d’agost del 2016

Gelatina de Meló amb cruixent de Pernil: una nova textura pel clàssic estival

Hi han plats i aliments que fan estiu: la síndria, el gelat, el gazpacho… Però a mi pocs m’evoquen tan aquesta època de l’any com el meló amb pernil. Una barreja eclèctica però que, sense saber ben bé perquè, funciona. Un plat on per mi ha de manar el meló i que, per tant, no requereix d’un gran pernil.

El meló amb pernil, però, està ja força vist. Donem-li, per tant, una volta i presentem-lo d’una forma diferent: el meló com a gelatina i el pernil com a cruixent. D’aquesta manera sorprendreu a propis i extranys amb un aperitiu o entrant de cullera que us deixarà amb ganes
Jo he fet servir meló cantaloup, d’un suggerent color taronja intens i molt més dolç i gustós que els melons “normals” (ja siguin gàl·lia, pell de gripau o llargs), però si no el trobeu o en preferiu un altre funciona perfecte igualment.

Per a 6 persones

Temps: 1 hora més dues hores de nevera

Ingredients
-1 meló cantaloup
-3 fulles de gelatina
-2 talls prims de pernil

Procediment
-Pelar i eliminar les llavors del meló. Tallar-lo a trossos d'uns 3-5 cm i posar-los en un recipient per a triturar-los.

-Triturar el meló amb el minipimer.

-Assegureu-vos que no queda cap tros sense triturar.

-Colar el triturat a través d'un colador per eliminar els grumolls que quedin. Per ajudar-lo a colar useu una cullereta per remoure la pasta.

-Ara que tenim el triturat de meló preparat cal convertir-lo en gelatina. En un recipient amb aigua tèbia, hidratar les fulles de gelatina durant uns 3 minuts. Si ho preferiu podeu usar agar-agar en lloc de gelatina.

-Afegir les fulles de gelatina hidratades al triturat colat i barrejar bé. Feu-ho tan de pressa com pugueu.

-Distribuir la futura gelatina de meló en les diferents tasses (o el recipient escullit) on es presentarà l’entrant. Deixar a la nevera un mínim de dues hores per asegurar-vos que queda perfectament gelificat.

-Per fer el cruixent de pernil, posar un parell de talls prims de pernil al forn a 250ºC durant un parell de minuts. Vigileu amb el plat que poseu al forn! Jo el dia de les fotos em vaig fer una cremada important… Alternativament ho podeu fer durant 1-2 minuts al micrones a màxima potència, però cal vigilar no pasar-se i acabar amb el pernil reduït a un tros de carn seca.


-Trenqueu el pernil (un cop deixat refredar) i useu per decorar la superficie de la gelatina. Bon profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada